BLIEFTOESFESTIVAL

Korte impressie blieftoesfestival 5 mei 2020 en het bevrijdingsvuur op de Markt

Herdenkingsconcert Kathedraal

Herdenking Roermondse burgerslachtoffers

1 maart 2020 om 11.45 uur  Herdenking Roermondse burgerslachtoffers en kranslegging bij het Oorlogsmonument op de begraafplaats Tussen de Bergen met o.a. medewerking van de Bond van Wapenbroeders en de heer John Vaessen van het Oude Kerkhof Roermond die vertelt over de opgraving en (her)begrafenis van de 13 Roermondenaren die op 26 december 1944 gefusilleerd zijn in het Elmpterwald.

Verzamelen 11.30 uur bij de ingang van de begraafplaats

ECI Cultuurfabriek Freedom Fest!
Opening door de burgemeesters van Roermond en Niederkrüchten van het Vrijheidsbos. Expositie met speciale Vrijheidsbomen gemaakt door leerlingen van Midden-Limburgse en Duitse basisscholen in het kader van de 75-jarige bevrijding.


Bevrijdingsconcert door Bigband Boesten in de popzaal met muziek uit de oorlogsjaren. Nummers van Glenn Miller, maar ook van Count Basie zullen niet ontbreken. Met medewerking van De Polkadots.

Op zondag 26 januari 2020 werden de Holocaustslachtoffers uit Roermond herdacht. Voorafgaand was er om 17.00 uur een bijeenkomst in de Tuinzaal. Om 18.00 uur werd het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht door burgemeester Rianne Donders – de Leest onthuld op de Markt in Roermond. Het tijdelijke monument is, tijdens de avonduren, te zien van 26 tot en met 29 januari 2020 op de Markt in Roermond.

In gesprek met Denie Latiers (93) over zijn oorlogsjaren